جزئیاتی از توافق انتقال گاز روسیه به ایران (۲۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع مدل‌های گوشی موبایل (۲۷ تیر ۱۴۰۳) یکی از مطالبه‌های کارگران از دولت چهاردهم حفظ و اصلاح سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۷ تیر ۱۴۰۳) | دیگنیتی پرستیژ ۲ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان شد قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ تیر ۱۴۰۳) | کوییک دنده‌ای ۴۲۴ میلیون تومان پرش در جا در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ تیر ۱۴۰۳) آخرین اخبار از پرداخت وام اربعین ۱۴۰۳ طلا به کانال بالاتر ورود کرد | قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) تردد در جاده مخصوص تهران-کرج محدود شد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) بازگشت دلار به کانال ۵۸ هزار تومان | قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۲۷ تیر ۱۴۰۳) فروش محصول سایپا از یکشنبه آینده (۳۱ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات و لینک ثبت‌نام وزیر نفت: سوخت پایدار تامین و بدون مشکل ارائه می‌شود بالاخره پایان کار ۱۹ هزار واحد مسکن مهر گلبهار صادر می‌شود خراسانی‌ها می‌توانند دست کم ۲۰ درصد قطعات خودرو‌های کشور را  تأمین کنند معامله غیرقانونی امتیاز نهضت ملی مسکن توسط بنگاه‌های املاک | فریب سوداگران را نخورید قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) | میوه گران شد آیا ترور ناموفق ترامپ رکورد جدیدی برای قیمت جهانی طلا ثبت می‌کند؟ قیمت طلا در بازار جهان (۲۶ تیر ۱۴۰۳) سهم ۷۰ درصدی خراسان رضوی از تجارت ایران و افغانستان قیمت جدید دام زنده اعلام شد (۲۵ تیر ۱۴۰۳) ثبت‌نام خودرو‌های فرسوده در سامانه نوسازی ناوگان + لینک | سن فرسودگی انواع خودرو‌ها چقدر است؟ قیمت بلیت هواپیما به مقصد عراق پرواز کرد! | قیمت بلیت رفت و برگشت هواپیما به نجف چقدر است؟ سازمان بازرسی: از تعطیلی شرکت صنایع سیم و کابل مشهد و بیکاری ۴۰۰ نفر جلوگیری شد استقرار ۱۱ جایگاه ارزاق عمومی و ۵ نانوایی در اطراف حرم مطهر رضوی در تاسوعا و عاشورای حسینی گوشی‌های موبایل کارکرده را چند بخریم؟ (۲۴ تیر ۱۴۰۳) افزایش ۸۰۰ هزار تومانی قیمت سکه امامی در مشهد (۲۴ تیر ۱۴۰۳) + یک اطلاعیه مهم
سرخط خبرها

ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در یک سال اخیر

  • کد خبر: ۲۳۱۵۹۰
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۵
ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در یک سال اخیر
خردادماه سال گذشته، نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی بود؛ اگر همان زمان از مردم جامعه در مورد نرخ دلار در سال آینده سوال می‌شد، شاید کمترکسی باقی‌ماندن نرخ در کانال ۵۰ هزار تومانی را پیش‌بینی می‌کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، خردادماه سال گذشته نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی بود؛ اگر همان زمان از مردم جامعه در مورد نرخ دلار در سال آینده سوال می‌شد، شاید کمترکسی باقی‌ماندن نرخ در کانال ۵۰ هزار تومانی را پیش‌بینی می‌کرد. در آن زمان برخی رسانه‌ها با سیاه‌نمایی از رشد نرخ دلار در سال ۱۴۰۳ خبر می‌دادند، اما همان‌طورکه امروز شاهد آن هستیم، پیش‌بینی‌های آن‌ها درست از آب درنیامد و علی‌رغم شوک‌های متعدد سیاسی بازار ارز در یک سال گذشته، ثبات نسبی داشته است.

نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز در طول یک سال گذشته (اول خرداد ۱۴۰۲ تا اول خرداد ۱۴۰۳) تنها ۹.۳ درصد رشد داشته و این در حالیست که انس طلای جهانی در اثر شوک‌های سیاسی جهانی رشد بیش از ۲۲ درصدی را تجربه کرده است.

ثبات نسبی بازار ارز با وجود ۷ شوک سیاسی در ۱ سال اخیر

پس از حمله طوفان‌الاقصی و حوادث متعدد پس از آن، اقتصاد جهانی با یک شوک انفجاری مواجه شد که موج آن اقتصاد بسیاری از کشور‌ها را گرفت. بسیاری از بازار‌های جهانی تحت تاثیر این تحولات و حوادث، با نوسانات نسبتا شدیدی رو‌به‌رو شدند، اما با اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و اقدامات انجام شده توسط دولت و بانک مرکزی خوشبختانه ثبات بازار ارز کشور در این مدت حفظ شده است.

یکم خردادماه ۱۴۰۲ نرخ دلار ۵۲ هزار و ۳۰۰ تومان بود و تا پیش از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی که نرخ دلار به ۵۱ هزار و ۱۰۰ تومان رسیده بود، نه تنها ثبات بازار ارز حفظ شد بلکه قیمت دلار با کاهش نیز مواجه شد.

پس از عملیات طوفان‌الاقصی نرخ دلار با اینکه با نوسانات محدودی مواجه شد، اما دلار در مدت کوتاهی به نرخ‌های قبلی برگشت، اما همزمانی حملات شدید آمریکا و انگلیس به یمن و حادثه تروریستی کرمان بازار ارز کشور را دوباره با شوک سیاسی مواجه کرد. پس از حادثه غم‌بار تروریستی کرمان ایران برای تنبیه تروریست‌ها حملات موشکی به مواضع تروریست‌ها در کشور‌های همسایه انجام داد.

پس از این حملات فضاسازی‌های رسانه‌ای رسانه‌های معاند و مخالف حکومت موجب القای خبر تنش شدید میان ایران و برخی کشور‌های همسایه از جمله پاکستان در میان مردم جامعه شد. خبر تنش میان ایران و کشور‌های همسایه دلار را از نرخ ۵۳ هزار تومانی به سطوح بالاتر از ۶۰ هزار تومان رساند و پس از آن با خبر حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق دلار به نزدیک ۷۰ هزار تومان نیز رسید.

جمهوری اسلامی ایران در فاصله ۱۲ روز پس از حمله گستاخانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق با انجام عملیات وعده صادق پاسخ سختی به این اقدام سخیف صیهونیست‌ها داد. پس از پاسخ قاطع ایران با اینکه برخی افراد و رسانه‌های مخالف دولت و حکومت پیش‌بینی تشدید تنش‌ها و رشد شدید نرخ دلار را مخابره می‌کردند، اما به عکس پیش‌بینی‌ها نرخ دلار روند نزولی به خود گرفت.

کاهش نرخ دلار تا شب شهادت شهدای پرواز اردیبهشت ادامه داشت، اما پس از اینکه رئیس جمهور و وزیر امور خارجه همراه با همراهانشان در سانحه هوایی به شهادت رسیدند، نرخ دلار دوباره افزایش یافت و حتی شبانه به کانال ۷۰ هزار تومانی نیز رسید.

کانال‌های تلگرامی و دلالان بازار ارز در تمام این حوادث دست از تخریب ارزش پول ملی بر نداشتند و همواره سعی کردند تا به نوسانات بازار ارز دامن بزنند تا با هر نوسان سود خوبی به جیب بزنند. گرچه شهادت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ضایعه دردناکی برای کشور بود، اما این اتفاق نیز نتوانست ثبات بازار ارز را برهم بزند.

نرخ دلار در بازار غیررسمی در طول یکسال اخیر و علی‌رغم تمام اتفاقاتی که بیان شد، ثبات نسبی داشت. این ثبات را مرهون اقدامات دولت سیزدهم و بانک مرکزی هستیم که با اجرای مدون سیاست تثبیت اقتصادی و با وجود حمایت‌های همه‌جانبه شهید جمهور آیت‌الله رئیسی از سیاست‌های بانک مرکزی محقق شد.

در نهایت نرخ دلار در یکم خردادماه امسال با روند کاهشی به ۵۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسید. حفظ نرخ دلار در کانال ۵۰ هزار تومانی در طول یکسال گذشته و رشد محدود زیر ۱۰ درصدی آن در طول این مدت یک دستاورد مهم به شمار می‌رود.

نرخ دلار در لحظه نگارش این گزارش نیز با روند نزولی در کانال ۵۸ هزار تومانی قرار دارد و در دامنه ۵۰ هزار تومانی باقی مانده است. این در حالیست که کشور در جریان برگزاری یک رویداد و تحول بزرگ یعنی انتخابات دولت چهاردهم است. امیدواریم دولت آینده نیز با ادامه راه دولت شهید رئیسی بتواند در ایجاد ثبات اقتصادی پای بر جای گام‌های دولت سیزدهم بگذارد و در جهت کمک به رشد و آبادانی اقتصاد کشور قدم بردارد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->